RivkaHondema_DSC02941

Rivka Hondema – de Vries

praktijkmanager & aanmeldcoördinator

Toen Jeroen het plan kreeg om Emendare te beginnen, stond ik daar vanaf het begin met volle overtuiging achter. Tijdens de voorbereidingen dacht en keek ik steeds met hem mee en we sparden over grote beslissingen. En toen de deuren waren geopend, werd ik aanmeldcoördinator. Dat was ontzettend pionieren; we moesten een heel nieuw systeem opzetten en uitwerken.

Al snel was ik bezig met allerlei andere werkprocessen uitdenken en controleren. Het begon op een volledige baan te lijken. En dat terwijl ik ook lesgaf op een middelbare school. Dus na bijna een jaar al deze ballen omhoog te hebben gehouden ben ik volledig voor Emendare gaan werken, als praktijkmanager en aanmeldcoördinator.

De GGZ is nieuw voor mij, maar de houding die dit werk vraagt niet. Ik sta graag voor mensen klaar. Als docent had ik er altijd maatschappelijke taken bij, zoals leerlingbegeleiding en counseling. Juist die taken gaven me veel voldoening. Ik haal die voldoening nu uit het met collega’s zorgen voor een goed draaiende backoffice. Zodat we ons team en onze cliënten ontzorgen en het team helpen deze mooie instelling uit te bouwen.

Ik hoop dat cliënten bij mij gastvrijheid en warmte ervaren. Vaak ben ik de eerste die ze aan de telefoon krijgen als de verwijzing akkoord is. Dat gesprek gaat vooral over praktische zaken maar ik vind het belangrijk dat dat niet zakelijk overkomt. Ik wil graag mensen het gevoel geven dat ze gezien worden en welkom zijn.