JeroenHondema_DSC02938

Jeroen Hondema

directie – psychiater – junior schematherapeut

‘Dat moet toch beter kunnen?’ Dat heb ik zo vaak gedacht toen ik bij mijn vorige werkgevers werkte. Meer nadruk op de ontwikkeling en eigen regie van de cliënt. Kijken naar wat gezondheid nog meer betekent. En toen dacht ik: ik moet die verandering zelf creëren.

Ik ben enorm blij dat ik de stap heb gezet en een instelling heb vormgegeven volgens mijn eigen opvattingen. Cliënten herstellen sneller dan ik gewend ben, merk ik. Dat komt echt door de visie van positieve gezondheid en dat we cliënten helpen de regie te pakken. En – ook belangrijk – wij proberen iemand vanaf de intake al heel erg goed te begrijpen. Zodat we goed weten wat er aan de hand is en op welke dimensies we iets kunnen betekenen. En dat begrijpen blijven we doen tijdens het hele behandelproces, zodat we steeds zo goed mogelijk kunnen aansluiten op wat de cliënt nodig heeft.

Dit doe ik uiteraard niet alleen: ik ben heel blij met mijn  maatje op directieniveau, Arita. En ik vind dat we zeer goede behandelaren hebben. Ons team is klein, maar biedt een breed behandelaanbod en we werken goed samen. Cliënten hoeven dus niet steeds te wennen aan nieuwe mensen. We zijn ons ook bewust van onze belangrijke maar tegelijk bescheiden rol, waardoor we graag samenwerken met partners en omgeving.

Ik krijg van cliënten vaak terug dat ik betrouwbaar, bereikbaar en betrokken ben, en dat ze merken dat ik ze graag wil begrijpen en helpen.