ElsedeHeer_DSC02968

Else de Heer

maatschappelijk werker

Bij Emendare help ik mensen bij het terugvinden van wat ze belangrijk vinden in hun leven. Het is fijn als je kwaliteiten goed tot hun recht komen, als je tevreden bent over wat je doet en als je rekening kunt houden met dingen waar je niet zo goed in bent. Soms is dat best een zoektocht en deze zoektocht ga ik graag met cliënten aan. Ik vind het altijd fijn om te merken als mensen na een moeilijke periode beginnen te zien wat ze in huis hebben en wat ze nodig hebben.

Ik word erg blij van werken bij Emendare omdat ik samen met m’n collega’s me volledig kan richten op het proces van een cliënt. Daarbij zijn die collega’s super ervaren, inspirerend, enthousiast en bevlogen. Ze doen hun werk met hun hart, dat maakt ze zo leuk om mee samen te werken.

Cliënten noemen mij enthousiast en betrokken; ik wil iemand helpen om weer zelf aan het stuur te staan. Ik geef psycho-educatie voor ASS en ADHD. Samen kijken we naar wat er nodig is waardoor iemand weer zichzelf kan zijn. Welke dingen zijn nu lastig en hoe gaat iemand daarmee om? Ik zet daar onder andere de methode ACT voor in. ACT helpt om meer stil te staan bij dat wat je belangrijk vindt, ondanks de obstakels die je tegenkomt. Daarnaast vind ik het leuk om creatieve elementen toe te voegen. Daar wordt het leuker en luchtiger van.