AnnavanOosterom_DSC03004

Anna van Oosterom

psycholoog

Toen ik de vacature bij Emendare las, werd ik getriggerd door de visie dat de persoon centraal staat en niet de klachten. Niet alleen werken aan symptoomvermindering, maar kijken naar het geheel. Wanneer ervaart iemand kwaliteit van leven? Daar is in het algemeen bij andere instellingen minder ruimte voor. Als cliënten ergens tegenaan liepen, was de reactie: dat doen wij niet.

Bij Emendare wordt heel erg aangemoedigd dat je je eigen visie inbrengt. We kijken juist waar maatwerk mogelijk is om iemand te helpen. Wij hebben ook andere disciplines in huis waarmee je iets extra’s kunt oppakken of toevoegen.

Ik heb inmiddels bij Emendare een opleiding Cognitieve gedragstherapie en een opleiding Schematherapie mogen volgen. Wat ik aan schematherapie zo leuk vind, is dat je mensen kan helpen om hardnekkige patronen te doorbreken. Je kunt hen bijstaan in het leren van zichzelf en eraan bijdragen dat mensen een fijner leven hebben.

Cliënten zeggen vaak dat ik rustig ben en dat mensen zich gehoord voelen, dat het bij mij niet zakelijk of formeel is. Ik heb zelf ADHD, en ik kan cliënten af en toe dingen meegeven die voor mij werkten of niet werkten. Cliënten vinden het fijn om die ervaring ook te horen. Mijn houding is niet-veroordelend en ik heb een gezonde dosis humor.