MariekeAalders_DSC03046

Marieke Aalders

GGZ agoog

Ik werk met mensen met ontwikkelproblematiek. Samen met de cliënt maak ik inzichtelijk wat er aan de hand is: wat betekent het om deze diagnose te hebben en wat betekent dit dan voor jou in je dagelijks leven? Wat kun je doen om het gemakkelijker te maken? Er is geen standaard antwoord. En dat maakt het werk zo leuk. Je zoekt het echt samen met iemand uit.

Bij Emendare zijn de herstelgedachte en positieve gezondheid geen begrippen die mooi op de website staan. Zo proberen we echt te werken. Het is een klein team met veel deskundigheden en een fijne sfeer. Omdat het een kleine organisatie is, kan je als medewerker goed meedenken over wat bij deze tijd past en wat bijdraagt aan het herstel van onze cliënten.

Cliënten vinden in mij een betrokken en geboeid persoon. Daarvanuit wil ik ook onderzoeken: waar ligt jouw kracht en hoe kun je die nog beter inzetten? Mensen beschikken over veel veerkracht en talenten.  Ik doe er mijn best voor om die te ontdekken samen met de cliënt. Ook stel ik cliënten vaak de vraag: doen we nog het goede? Besteden we de tijd zoals jij zou willen? Zodat iemand écht zelf de regie heeft over de behandeling.