MaaikeFaas_DSC02988

Maaike Faas

traumagespecialiseerd verpleegkundige

Ik heb tijdens het werken op de klinische afdelingen gemerkt dat veel patiënten psychiatrische problemen hadden waar trauma onder lag, wat regelmatig niet werd erkend, niet herkend of waar geen ruimte was om dit te behandelen. Vaak is het moeilijk om die mensen met psychotherapie te bereiken, want door het trauma zijn zij afgesneden van hun lichaam en gevoel. Ik wilde juist aan die laag eronder werken.

Bij Emendare wordt volledig onderkend dat aan één specifiek probleem veel meer vast zit. Daarom krijg ik hier veel ruimte om mensen met een achtergrond van complex trauma te begeleiden.

Als team overleggen we veel over wat we voor cliënten kunnen doen. We hebben wekelijks een MDO en tweewekelijks intervisie. Daardoor houden we elkaar scherp op de visie en wat wij voor iemand kunnen betekenen.

Cliënten krijgen bij mij veel ruimte om stil te staan bij wat zij voelen. Daar is veiligheid en vertrouwen voor nodig; mijn sessies duren daardoor over het algemeen ook wat langer. De cliënt kan zelf aangeven wanneer het genoeg is.